Ny Musik

Roskilde 2014

29. juni til 6 juli, bliver der endnu en gang afholdt Roskildefestival. Festivalen, der havde startede i 1971, er i dag Nordens største festival med 7 scener, hvoraf Orange scene er den klart største scene, med plads til 60.000 tilskuere foran. Som regel kan festivalen præsentere et tætpakket program af både kendte og ukendte artister og bands, og gerne inklusiv et par af nutidens helt store navne. Genren er hovedsageligt pop og rock, men der kan såmænd findes noget for enhver musiksmag.

Mere end 130.000 festivalgæster, medhjælpere og artister vil valfarte til Roskilde i dagene omkring Roskilde Festival. Selvom det mest af alt handler om musik og kencerter, så foregår der også en masse andet til festivalen og på campingområderne. For eksempel kan man på en af de 2 camps finde Roskilde Festival Cinema, der viser både nyere film og koncertoptagelser. Roskilde har såmænd også sin helt egen radiostation, Roskilde Festivalradio, som holder gæsterne informeret omkring festival programmet og eventuelle ændringer. Desuden er det Festivalradioen der står bag den fornøjelige tradition med lørdagens nøgenløb, hvor de 2 vindere, en mand og en kvinde, hver vinder en billet til næste års festival. Især blandt de mandlige deltagere er interessen for løbet stort, og arrangørerne har været nødt til at arrangere kvalifikationsrunder inden lørdagens finale løb.

De første navne til årets festival er blevet offentliggjort, og der kan næavnes blandt andet danske Trentemøller, britiske Arctic Monkeys og amerikanske Outkast og Rob Zombie. Der har huseret en del rygter omkring Rolling Stones, men festival arrangørerne vil dog hverken be- eller afkræfte påstanden, som ellers ville være et kæmpe scoop.

posted by admin in Musik and have Comments Off on Roskilde 2014