Ny Musik

Hvad er preppy music?

Preppy music vil du ofte høre på en cafe om dagen, eksempelvis indie rock, akustisk rock eller pop-country som det LeAnn Rimes og Taylor Swift. Hip hop og rap er ikke preppy, og det er hård rock eller heavy metal heller ikke. The Beatles er preppy, og det samme gælder for andre rock bands fra tresserne og halvtredserne som for eksempel 13th Floor Elevator. Skotsk rock og folk rock er også preppy hvorimod decideret country, som kan minde om det ikke er preppy.

Til den preppy musik hører der naturligvis også en preppy tøjstil. Denne preppy tøjstil har sine rødder i det nordøstlige USA. På privatskolerne som forbereder de studerende til universitetet går de studerende i preppy tøj. Selv ordet preppy kommer fra prep, der er slang for prepare, altså forberede. Tøjstilen signalerer velstand og er typisk forbundet med de gamle britiske overklassesportsgrene som polo, sejlsport, jagt, roning, lacrosse, golf, tennis, rugby og svømning.

De klassiske accessories må du ikke glemme for at fuldende din preppy tøjstil. Slips og butterflys i klassiske mønstre giver måske sig selv, men derudover har du også brug for charmeklude til enten at have i halsen af din åbentstående skjorte eller i brystlommen. Du kan finde det hele på Neckwear som derudover også forhandler bælter og sokker som naturligvis også skal være preppy.

Preppy tøj produceres blandt andet blevet produceret af mærker som Lacoste, Dooney & Burke og Izod. I den senere tid er mærker som Ralph Lauren, J. Crew og Vineyard Vines også begyndt at producere preppy tøj. Klassiske beklædningsdele er chinos, sweaters med det klassiske rombeformede mønster argyle, som er stammer fra Skotland, skjorter i madrasmønster, som stammer fra Indien eller blazerjakker med et logo fra en kendt skole eller designer. De klassiske preppy sko er sejlersko og loafers.

posted by admin in Musik and have Comments Off on Hvad er preppy music?